14 Ağustos 2012 Salı

14 agustos 2012

Günaydın değerli Arkadaşlar ,
Bugün biraz gündem dolu,
altın dün biraz akşam saatlerinde aşağı yön izleyip toparladı.. tehlike bölgesi diye siiznle paylaşıp inişin aşağı dalga aralığını 1609-1617 olarak Sizinle paylaşmıştık...
Nitekim bu seviyelerden dönüş yaptığına şahit olduk...
Haber akışının olmayışı, çoğu lider ve piyasa oyuncusunun tatil modunda olması olağanüstü ani bir gelişme olmadığı sürece alış ya da satışlarda sert hareketler getirmesi zaten beklenemezdi..

Ayrıca altının destek ve direnç arasında bazen aşağıdan desteği kırmak adına bazen de yukarıda direnci kırmak adına bu girişimlerde bulunması gayet normal.

Altın düşüşlerinde özellikle 1600 üzerinde tutunuyor olması aslında kuvvetli bir parasal  teşvik beklentisinden kaynaklanmaktadır.  eğer bu beklenti aylar haftalar sürerse gelecek QE^3 lerden altın umduğu yükselişi yakalayamayabilir.. Ama kesinlikle şunu unutmamanızı isterim, UMUDUNU TAMAMIYLA PARASAL TEŞVİKLERE BIRAKAN ALTIN EĞER UMDUĞUNU BULAMAZ İSE İNTİKAMI ACI OLUR...  Aslında piyasa oyuncuları ve yapıcıları altını fazla üzmeden nasıl eylem yapılabilirin de hesabındalar..

altın ons 1609 desteğinden hareketle 1640 usd olan 200 günlük ortalamayı başaramazsa tehlike var olduğunu lütfen unutmayalım... Şu durumda günler haftalar öncesinde paylaştığımız yatay seyir ve daralan üçgenin kırılmasını beklemekten başka seçeneğimiz kalmıyor.. Bu sıkışık belki de sizler için can sıkıcı seyreden yatay durumun sonunda sert hareketler gelecektir bunu unutmayalım ve dikkatli olalım..

Gene belirttiğimiz tavsiyeler geçerli 1609-1617 aşağı yönlü giderken satış yeri olarak seçilebilir.. yani buralar zarar kes, düşükten sat, ya da düşecek gelina kurtul seçeneğimiz olabilir...
yukarı 1626 larda tercihe göre satış yapılabilir olsa da 200 günlük ortalamanın ilk işaret yeri olan 1634 denemesi görmeden altından çıkışmantıklı değil.. Olası çıkışlarda 1662 lerde anında kendini bulabilir ki o zaman çıkarken yani alım fırsatı bile yakalayamayız..

gün euro/usd paritesi açısından hızlı geçeceğe benziyor..
Bu bir nebze altına da yansıyacak olsa da günün arbitraj para birimi olarak euro/usd diyebiliriz

bol ve hayırlı kazançlar,

saygı ile,

2 yorum:

  1. Sayın ekontürk altın satışmı yedi acaba düşüyor baya.

    YanıtlaSil
  2. ABD perakende rakamları özellikle altın için olumsuz geldi

    YanıtlaSil