14 Ağustos 2012 Salı

Zorunlu Deprem Sigortası'nda Son 4 gün!



Zorunlu Deprem Sigortası'nda son gün 18 Ağustos. Yeni Afet Sigortaları Kanunu gereğince, 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar 18 Ağustos'tan sonra elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak.

Bu durumdan en çok kiracılar etkilenecek. Çünkü kiralayacağı evin deprem sigortası yoksa elektrik, su gibi abonelikleri üzerine alamayacak, elektriksiz ve susuz kalacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre zorunlu deprem sigortasında son gün yaklaşırken, Türkiye'deki 16 milyon konutun sadece 4 milyonu afet sigortası yaptırdı

18 Ağustos’a kadar zorunlu deprem sigortası yaptırmayan binalara elektrik ve su verilmeyecek. 18 Mayıs’ta yürürlüğe giren 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’na göre artık abonelik işlemlerinde zorunlu deprem sigortası aranacak.

Abonelik esnasında istenilen evrakların içinde zorunlu deprem sigortası poliçesi de bulunacak. Zorunlu deprem sigortasının kapsamına giren binalarla ilgili yaptırılan abonelik işlemlerinde, zorunlu deprem sigortasının varlığı kontrol edilecek. Mevzuata ve projeye aykırı olarak inşa edilen binalar sigortalanmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder