17 Ağustos 2012 Cuma

17 Agustos

Günaydın ,
bol ve hayırlı kazançlar arkadaşlar !

Çarşamba gününe kadar elimiz kolumuz bağlı bir bayram tatiline gireceğiz... Çarşamba gününe kadar Türkiye'de işlem yapamayacağız.. Bu tatil sürecinde önemli gelişmeler karşısında bir nevi kayıtsız kalacağız ki bu gelişmelerden en kritiği Sallı günü saat:21:00 de Bernanke'nin FED tutanakları açıklanacak olması..

Uzun dönem yatırımcıları bir tarafa bırakırsak kısa vadeliler için en emniyetli yerin tatil dönemlerinde nakit yani TL olduğunu düşünen ve savunanlardanım..Bu açıklama ve hatırlatmaları yaptıktan sonra elbette karar mercisi  Sizsiniz..

17 Agustos itibariyle geçmiş yazılarımız okunursa şu an da doğru yönde ilerlemekteyiz.. Grafiğin belki de tam okunacak yerini yakaladık ve devam ediyoruz trend bitene kadar..

Neydi bu tez 1586 kırılmadığı sürece bu altın 1640 a doğru yol alır... Ortada kocaman bir duvar 1626 duruyor... Bu senaryolar ile üçgeni çizmiş ve alım satım bekle bölgelerini oluşturmuştuk nacizane..
Şimdi gene ons olarak sat bölgesine yaklaşıyor ya da gireceğiz.. Bölgeyi 1618-1626  ve 1629-1640  ve 1649-1662 ... gibi bölgelere tanımlayıp ayırıyoruz..
Elbette yüksek rakamlara çıkıp satmak en büyük temennimiz lakin.. her bölgeden diğer bölgeye geçişte duvarları yıkmalı yıkamaz ise döner geri aşağı..
Şöyle somut olarak izah etmek gerekirse 1618-1626 arasına girecek olan altın (beklentimiz bu yönde idi)  eğer 1627-29 direncini kırarsa elde tut  ve hedefi 1640 yap.. aksi takdirde uygun yerde stop de ve karı al..
mantık bu olmalı arkadaşlar...

Olası aşağı gidişlerde 1611-13 günün tercih ettiğimiz stop bölgeleri olarak dikkatinize sunalım...  Geçenlerde de paylaştığımız gibi 1609 üstü güvenli liman (kısa-orta vade) imajı veriyor altın.. Tedbir ve hareketlerimizi buna göre alalım...

Euro/usd paritesinde dün hızlı bir şekilde 1,2360 yaptı (1,2250-60 lardan) zaten aşağı sarkmadığında hızlı bir şekilde kayacağı net sinyallerini vermiş ve paylaşmış idik.. Bazen pariteler boyle kritik kaygan zeminlerde olurlar işte o anı yakalayabilmek kısa sürenin çok karı olarak geri dönüyor.. Euro usd paritesinde 1,2390 üzerine atamadığında gene aşağılara sarkacağını paylaşalım.. Kırması durumunda 1,2450 yapar ki onun üstüne satış yapmadan düzeltme yapmadan çıkacağını düşünmüyoruz..

Hafta sonu ve bayram tatiline girilmesi sebebiyle paritede karlar cebe konulabilir.. (1,2360-90 arası)
Altın da satış için  karı varsa cebe konulabilir.. ( kısa vadecilere öneridir) .. FED Tutanakları Salı günü olumsuz gelirse altın 1574 kırar neye ugradığımızı şaşırabiliriz;  tam tersi durumda elbette 1662 ve üstü söz konusu... Ama Öncelikle  31 Agustos Jajson Holden önce ters ve sert hareketler sınırlı kalacaktır..

Eli kolumuz bağlı iken gerçi işimiz çoğu belki şans ama hepten şansa bırakmak bize ters,, Şahsi görüş bir tarafa yatırım mantığına sığmıyor..

herkesse bol kazançlar ve hayırlı cumalar;
yorum  butonu ile soru, görüş teklif ve öneri desteklerinizle fırsat buldukça paylaşımlarda ve cevaplarla devam ederiz inşallah..
hayırlı cumalar;

Not: Platin sert çıkması uzun süre yatay seyrederken bahane arıyordu .. bahanesi de  Güney Afrika’da grev yapan platin madeni işçilerinin üstüne ateş açılması oldu... Bazı anlık gelişmeler platini 3-5 saatte 5 haftanın en yükseğine atabiliyor..
Bu yüzden  Elimiz de her zaman portföy olsun ki ( altın-dolar-tl vb gibi) olası şok çıkışlarda nemalabilelim..

7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ümit bey merhaba platin için bu seviyelerden usd ile bir miktar girilebilir mi destek ve dirençleri hangi rakamlardır teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Sayın Balalı !
    Hem Kuveytturk de sadece platin hesabı olması hem de eğer elde platin olsaydı 1465-1680 gibi spekulasyon da olduğu için aralığı satış için seviye verebilirdik..
    Şu an 1456 da yani hemen hemen sat bölgesine giriyor.. Hatta satış bile kar için tercih edilebilir..

    Alım için ben belirlediğim aralıklara çıkarsa ve destek yaparsa ancak oralardan alınabilir diyebilirim.. İşbu sebeple size tavsiyem daha alt seviyelerden alabilmek adına kar satışlarını beklemek platin de daha akıllıca olacaktır..
    %5 kadar prim yapan platin tabiri caizse tren hareket etti; hareket halindeyken binmek sakıncalı onu dikatinize sunmak istiyorum..
    bence platin tercih edilecekse kar satışlarını beklemek daha mantıklı..

    Not: aslında ara ara altın/platin oranını vererek platinin sıçrama yapacağı ya da ucuz olduğunun işareti veriyordu.

    YanıtlaSil
  6. gümüş çok ilginç dikkat edelim..
    ne altın gibi ne de plaitnin sıradan dışı artışı gibi tepki veremediği gibi sürekli değerli metaller altın , plaitn çıkarken gümüş pek nazlı duruyor ve yavaş yavas davranıyor..

    eğer beklenilen üçgene daha var ama girerse anında kendini 30 direnci ya da 26 direncinde bulacak gibi duruyor..
    Gümüş de %6 lık bir kıpırdanma olması ihtimali yükseliyor..
    Yönünü teyit edebilmek için en azından tahmin yürütebilmek için daralan üçgen yapması gerekiyor... altın gibi o da eğer daralan üçgen yaparsa çok sert hareketler görülür metallerde beklentisi içindeyim..
    şimdilik sadece altın daralan üçgen içinde hareket ediyor..
    gümüşten ses yok

    aklınızın köşesinde olsun..
    ( gümüş ons olarak)

    YanıtlaSil
  7. Ümit bey gümüşü 26 lardan bir miktar girmiştim 27.30 lardan çıktım. o zaman usd ye dönmüştüm ortalamam 1.8150 yüzde yüz usd deyim. şu an zarar gördüğünüz gibi amacımm gümüş ve altın almak. Sizi sürekli takip ediyorum.sorum şu gümüş tekrar 26 lara gelecekmi altın 1560lara gelirmi sizce. Yoksa buradan gümüşe gireyim mi. usd zararına bile olsa dönmek istiyorum. yada usd de beklememimi tavsiye edersiniz. Biliyorum yüzde yüz bir metaya girmeyin diyorsunuz ama arbitrajla dönmüş blinçsiz oldu. 1.84 leri bekliyordum kendimi 1.77lerde buldum. ne tavsiye edersiniz.

    YanıtlaSil