10 Ağustos 2012 Cuma

dolar stratejisi

Dolarcı Arkadaşlarımız için bilgi paylaşımızı sunarsak,

eğer ellerinde dolar var ise 3 seçenek bulunmakta;
1.  1,7920-40 direncini bekleyip kıramadığı sürece satış yapılabilir. 1,7920 yakın rakamlarda...

2.  1597-1607 arasına girer de özellikle 1601-1599 aşağısı görmediği sürece ufak alımlar ile  yukarı denemelerinde satmak koşulu ile hafif giriş düşünülebilir.. (kıs vadeciler için)

3. euor/usd paritesinde ki düşüşleri takip edip parite düşerken euroya geçilir ve ardından çıkış ile birlikte tekrar eurodan dolara geçerek dolar miktarı arttırılabilir...

nakitte olan arkadaşlara dolar önderimiz şu aşamada yok .. sebebi ise belirtilen destek ve direnç arasında seyreden dolar henüz yönünü net çizememiş olmasından dolayıdır..

Nakit TL de bir yatırım aracıdır fakat çoğumuz TL de kalmada sıkılıyoruz... Bu şekilde sıkılan kişiler dovizlere giriş yapacaklarsa dolar yerine euro tercih edebilirler.. Bir sonraki aşama da dolara geçebilmek adına.. Burada amaç euro/usd paritesi düşükken euro alıp yükselmeye başladığında pariteden yani eurodan dolara geçmektir.. Bir sonraki aşama dolara geçmek yani..

Paritenin dolayısıyla kısmen de altının Londra borsası ile destek çalışması için aşağılara satış yiyeceği beklentisi içindeyiz..

yukarıda ki ü seçenek arasında dün bir arkadaşımıza belirttiğimiz gibi euro/usd paritesi dolarcılar için daha cazip fiyatlar sunabilir görülmekte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder