10 Ağustos 2012 Cuma

Fitch'ten Japonlara şantaj !

Değerli arkadaşlar !
ekonomi kulislerinde Fitch Kredi ve Derecelendirme kuruluşunun JAPONYA'nın kredi notunun düşürülebileceği dedikoduları mevcut... İleri gün ve haftalarda eğer Japon Merkez Bankası iyileştirme yapmaz ise ( resmen parasal teşvik için şantaj aslında Fitch'in yaptığı) not düşürülmesi öncelikle borsalarda ki ralliyi sonlandırabileceği gibi altın onsun da çıkmasına sebep olabilecektir.. Unutmayalım Japonya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi..

Yunanistan'a Eylül'de yapılması gereken yardımın ( Troyka tarafından) Ekimden önce olmaz açıklamaları yeni bir sıkıntıyı da yanında getirecek gibi görülüyor..

Hem Japon hem de Yunanistan ayağında ki yeni gelişmeler FED'in Eylül Q3 beklentilerini bir başka bahara kaydırabilir..

Bilgilendirme amaçlı ilgilerinize sunarım,
bol ve hayırlı kazançlar, 

2 yorum:

  1. ümit bey portföyümde şuanda altın dolar ve euro var ama bayram sonrası lazım olcak bir para. tl ye çevirmek için biraz daha beklemelimiyim az bir miktar zarar söz konusu önümüzdek ihafta hareketlilk olurmu olumlu yönde

    YanıtlaSil
  2. SAYIN ADSIZ !

    Öncelikle bayram günü pazartesi ve salı bizim piyasaların kapalı olacağını dikkate çekmek adına kısa vadeli işlem yapanlar için bir hafta öncesinde hatırlatma anlamında paylaşımda bulunduğumu tekrar hatırlatmak isterim....

    Önümüzde ki haftanın detaylı takvimi inş. hafta sonu ileteceğim lakin önemli gördüğüm bir kaç takvimi paylaşayım şimdiden size,
    pazartesi günü Japonya Büyüme rakamı var
    Salı günü Alman büyüme ve Alman ZEw verisi ile birlikte ABD cephesinde parekende fiyatları açıklanacak;
    çarşamba,biz de çeyreklik işsizlik perşembe günü ise bizde faiz kararı var,
    önümüzde ki hafta biraz bu haftadan hareketli geçecek gibi görülüyor..
    asıl fırtınayı 31 agustos 15 eylül aralığında yani basit tabirli eylül ilk haftası göreceğiz..
    şimdi sorunuza dönecek olursak,
    öncelikle kaçta aldığınızı bilemiyorum ama zarar az olduğununa göre bu seviyelerden almışız demek ki..
    öncelikle euro da yukarı ivme başlarsa parite olarak bankanız izin veriyorsa dolara geçerek daha fazla dolar elde edin.. sonra beklenerek tl babında yükselmesini daha anlamlı getiri sağlayabilir..
    altın ve dolar aslında tl bazından ikisi de aynı yatırım demektir.. yani altın almakla da bir nevi elinizde dolar var demektir.. bu sebeple doların yükselmesi genel de altın da gram fiyatların artmasına neden olmaktadır.
    özellikle beklerken TCMB ye dikkat edeceğiz..
    dolarda 1,7920 kritik eşik aşılmaz ise parça satışlar mümkün..
    eğer karar öncesi bu direnç rakamlarını göz ardı edip ya da dinlemeden ben yoluma devam edeceğim diyorsanız izleyeceğiniz yol şu olmalı..
    karar öncesi eğer dolar 1,7740 doğru gidiyor ve inme eğilimi var ise korkmayın muhtemelen faiz indirimi gelecek diye fiyatlandığından karar ile birlikte hızlı bir şekilde 1,80 leri görebiliriz.. bura da bir risk geri çekilirken kurlar merkez faizi de indirmez ise güçlü tl ile nakitlerin dolara değil de tahvil borsa vb TL türevlerine gideceği unutulmamalı. burası risk işte..

    karar arefesinde kur tam tersi 1,7920-40 kırılıp yukarı doğru kendini 1,80 üstüne atmış ise banak faizlerde değişikliğe gitmeyecek beklentisi ile yapılan hareketler diye düşünüp uygun yerde kar olduğu için satışları yapmamız gerekiyor. 1,80 üzerine gittiğinde faiz indirimi gelse de fazla etkisi olmayıp piyasa fiyatladığı için bir kaç puan belki çıkacak olsa da önceden fiyatlandığı için aşağı gider kur.. Herkesin o meshur TERS KöŞE yaptı dedikleri de aslında bu..

    biraz belki karışık oldu ama izlenmesi gereken yol bu..

    eğer ki ben gene de teknik stop kes yani zarar kesleri bileyim aklımda olsun diyorsanız,
    dolar da : 1,7820-1,7760 tl
    euroda : 1,1920 - 1,1880 tl
    altın da: 1597-1607 ons ( 1600 altını görünce korkun diyelim)
    altın tl gram: 91,80-92 tl...

    bu rakamların üstü elde tutmaya devam yeridir..

    YanıtlaSil