8 Ağustos 2012 Çarşamba

İMKB 70.000 senaryosu gerçekleşir mi?

Değerli Arkadaşlar !

Piyasa yapıcı ve oyuncuları arasında konuşulan bir söylemi Sizinle paylaşmak istiyorum.. Deniliyor ki bir aç aya kadar İMKB 70.000 rakamını görecek...
Senaryo İMKB'nin 70,000 olması arkadaşlar....

Şimdi bu senaryo ışığında Siz para piyasası (dolar)yatırımcılarına yol gösterme babında bilgilerimi harmanlamak istiyorum...
Eğer arkadaşlar yukarıda ki 70,000 senaryosu gerçekleşirse hatta 71.000 ne doğru uzanırsa dolar-tl kuru 1,68 leri görmesi içten bile değil..

Eğer Suriye gerginliği yavaşlar, AB de ki endişelr ile dış yatırımcılar Türkiye'ye kayar ve İMKB ellerin parası ile ralli yapar düşüncesine inancınız var ise dolardan uzak duurlmalı..

Ama bu 70.000 olacak rakamı asparagas fiyatı uçurmak adına yapılan bir spekulasyon olabileceğini de aklımızdan kesinlikle çıkarmamalıyız..

Suriye olayına gelecek olursak,  geçen aylarda paylaştığım gibi (uçak düşürüldüğü günlerde) Türki'ye Suriye sıcak çatışması mevcut hükümet ve uluslarası siyasi konum gereği imkansız şu aşamada.. Önce aynı kuzey Irak gibi Suriye'nin de bir Kuzey Bölgesi olacak... Bu iki Kuzey Irak ve Suriye Kürt Bölgesi olarak birleşecek.. Ardından Türkiye'nin güneydoğusunu da bu bölge içine katma girişiminde bulunacak.. işte o zaman ortam filistin ortadoğu gerginliği gibi yıllarca sürecek.. Plan bu ve işliyor.. Ne kadar savaştan nefret etsek ve istemezsek de gidiş oraya, biz mi bizden sonra ki kuşaklar mı görür onu zaman gösterecek.. Ama dış güçler 50-100 yıllık plan ile işin içindeler.. biz ise günü kurtarmalar ile geçiştiriyoruz..

ayrıca değerli arkadaşlar şu güya şaşalı geçen 10 yılın hesabı sorulacak.. Başka bir deyimle bu son 10 yıl ekonomik açıdan uyutulurken çok şeyin temeli atıldı... Zaten dış güçler bunu iyi hesaplayıp beceriyor.. Menderes - Ozal- Erdoğan   1960-1980-2000 dersek düz 20 şer yıl aralıklar ile dam gelir gibi getiriliyorlar.. Sonrası hep koalisyon ve kaos oluyor.. Güzel 10 lı altın yıllar ardından kaos...
Siyasi konulara girmem ve girmeyeceğimi de biliyorsunuz sadece bir komplo teorisi gibi ekonomi alanında yaşanan güzel bir 10 yılın arkasında karanlık anlaşmalar var sanki.. Çünkü millet olarak geçim derdine düşürülünce, milletin gözü paradan başka bir şeye itibar etmiyor..

@ekonturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder