10 Ekim 2012 Çarşamba

10 Ekim 2012

Günaydın ve bol kazançlar Arkadaşlar !

Dün Türkiye piyasalarında akşam saatlerinde garip şeyler oldu.. Petrol %3e kadar arttı; dolar da gene bir hareketlenme oldu ve tüm bunlara rağmen İMKB %1e yakın prim yaptı.. Dün birileri faka bastığı kesin..
Dünya piyasaların özellikle ABD de şaşkın görülüyor... Dolar endexi değerlenmesine rağmen dolar türevi altın vb emtialarda ki düşüş de gözle görülür şekilde olmadı..
Euro/usd de ki düşüşe baktığımız da bile doların bu kadar değerlenmesine karşılık altın ons 10 usd lik geri çekilmesi sanki az gibi oldu... Ya gümüş ve platine ne demeli.. İşte asıl suçlular bunlar.. Sert düşüş gösteremedikleri için emtialarda satışları hızlandıramadılar..

Dolar endexi 80,20 puanın üzerinde durmayı başarırsa eğer altın satış yemeye hazır tetikte bekliyor şekliyle yorumlayabileceğiz olayı..
.
1757 kırılıp kırılmadığını görmekte fayda var. Ama ne olursa olsun bugünlerde dolardan geçişlerin altına olsa da gene sakıncalı gördüğümüzü bilmenizi isteriz..

Dolar da 1,8080 üzerinde olduğu sürece elde tut beklet stratejimizin ikinci basamağı 1,8220 ve üzerisi olarak yeniliyoruz.. Yani 1,8080 olan basamak oldu 1,8190-1820...Yani birinci sat verdiklerimizin ikinci parçasının sat yeridir burası.. Parça parça satışların önemi de aslında burda.. Bir sonra ki sat durağımız 1,8410 olacak ama oraya kadar  tutulmasını da şu konjuktorde uygun görmüyor ya da az bir parça koymanız tavsiyesinde bulunabiliyoruz..

Doların bu yükselişi hep belirttiğimiz gibi gayet olağan.. Ama bu kadar saatlik anlık yükseltilmesi biraz zamanı azaltması açısından bizlere avantaj sundu. Önümüzde ki hafta TCMB faiz toplantısı var.. bunun için de fiyatlanıyor, bankalar borç için boşalttılar bunun içinde boşaltılıyor, ve Suriye tedirginliği bahanesi ile de ..

Doların boyle artması karşısında onsunda az az düşmemesi altın gümüş olanların TL tarafına dönmelerinde daha kar bırakacağı aşıkardır.. Hem dolar-tl hem ons yüksek ise altın-gümüş TL gramda daha fazla getiri sunar...
Altın tl gram açısında son haftalarda son günlerde değişen bir şey yok..Altın ons yükseliyor dolar düşük oluyor altın gramı aynı; ons düşüyor dolar-tl çıkıyor gene altın gramında değişiklik yok..

Atın-gümüş-platin vb emtia grubunda ons açısında satışların devam ettiği şu günlerde kontrol ve takip de olalım. Bu kontrol ve takipten hergün işlem yapacağım manası çıkmamalı.. Zaten hergün işlem yapmak hata ve zarar demektir..

Altın 1757-1744 aralığı aşağı hızla kayma riski var birlikte izleyelim.. Kayarsa alım için güzel fırsatlar doğacak.. 1757 desteği kırılırsa en azından sıkışık band oalrak tarif ettiğimiz çizgiden çıkacağından satışların sertliği de gün geçtikçe hafifleyecektir...  Kırlmama riskine karşı aslında bizim ilk alım bölgelerimizden biri olabilcek seviyelerdir.. GEldiğinde o günün şartlarına göre de değerlendirmek de fayda var..

Plaitn tarafı 1700 kırılınca şu sıralar 1785 lerde 15 usdlik geri çekilmiş dün de 10 usd yedi satış.. Platinde 1697 kırılında 1656-62 ya kadar ilk satış ve destek yeri oalrak görenlerdenim..

Gümüş33,25-33,50 destekleri önemli.. eğer buralarda duramazsa %3 kadar satış beklentimiz var ki bu da 32 ons rakamının aşağılarına kadar götürebilir.. Ama satışlara başlamadı henüz.. Başlayıp başlamayacağını göreceğiz.. Gümüş cephesini daha doğrusu emtia cephesi için olumlu bşir haber gelmediği sürece yavaş yavaş tabiri caizse çaktırmadan satışlara başlandığını bilmenizi isterim.. Satışları ancak gelebilecek haber durduracak  haber gelmez ya da piyasalar şu sartlarında bir değişiklik olmazsa satışlar  başlıyor demektir..

bol kazançlar

Not: 18 ekim TCMB faiz kararı dolar için fiyatlama
Not: 24 ekim FED ons için fiyatlama yapılıyor..
24 ekim günü arefe günü ve bizim piyasalar birkaç günlük tatildeyiz..  pozisyonlarınızı ona göre ayarlayın.. özellikle İslam coğrafyası tatildeyken çok güzel hareketler yaptıklarına geçmişten şahitliğimiz vardır..Aklımızda olsun..

17 yorum:

  1. şimdiye kadar bekle bekle 1796 dan 1766 desek 30 usd indi... başka bir pencereden bakacak olursak beklemek bize ons bazından 30 usd kazandırdı...

    YanıtlaSil
  2. hayırlı sabahlar olsun ümit bey

    YanıtlaSil
  3. Salih Bey,
    cümleten Size ve herkese hayırlı sabahlar ve bereketli ve bol kazançlı bir gün olsun

    YanıtlaSil
  4. HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  5. Ümit hocam şu an tl deyim ne yapmamı önerirsiniz

    YanıtlaSil
  6. Sayın Adsız !
    TL açısından
    dolara, altına, gümüşe vb baktığımızda hepsi pahalı görülüyor... Beklemek de fayda var şu aşamada..

    YanıtlaSil
  7. 09:24 S&P: HİNDİSTAN'IN ÜLKE NOTUNUN DÜŞÜRÜLME OLASILIĞI SON DERECE YÜKSEK ...

    Hindistan notu yükseklirse Dolar-ruppi artar.. Ruppi Hindistan para birimidir.
    Peki Dolar/ruppi artarsa ne olur? Ruppi değeri düşer... Değersiz ruppi demek.. Altının Hindistan parasına göre pahalı olması artması demek.. Hindistan da pahalı olunca altın alım düşer.. Geleneksel olarak en fazla altın alan ülkelerin başında gelmektedir Hindistan demedi. Yani Hindistan puanı felan düşerse düşme ihtimali göründü çünkü birileri Hint Bayramı geliyor alımlar çoğalır gibi ezberi bilgiler sunarsa aklınızda olsun diye paylaştım..

    YanıtlaSil
  8. Ümit hocam Merhaba
    Dün gümüşü tl ye geçtim.Şimdi yüzde yüz tl de bekliyorum.
    Yukarıdaki arkadaşa bekle tavsiyenizi aldım.
    Tl ile gümüş,altın yada dolar her ne ise alım zamanı geldiğinde bizler içinde paylaşır mısınız?
    Yoksa buralardan biraz altına girsemmi. Gümüş sattığımın altına gelmedi hala tl.olarak.Dolar yüksekdiği için.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  9. sayın adsız !
    nasıl satış için aldığımız rakamın üstüne gelemsi için bir müddet bekliyorsak..
    alış için de dolar-gümüş-altın vb cephesinde düşüşler gözlemleyene kadar beklemek gerekecek..
    keşke günlük işlem yapmamıza bankalar ve sistem izin verebilse ve fiyatlar dalgalı hızlı hareket edebilse..

    YanıtlaSil
  10. platin bir hayli düşmüş düne nazaran

    YanıtlaSil
  11. sayın ümit hocam dolarda daha ne kadar gevşeme beklentisi var fikirlerinizi ögrene bilirmiyim
    tşkler

    YanıtlaSil
  12. dolarda gevşeme olabilmesi için 1,81 (1,8080) altına inmesi gerekiyor...
    TCMB faiz kararına bir hafta var.. şimdiler faiz düşürülsün diye baskı var ve bu baskı ile birlikte dolar bu seviyelerde tutunuyor..

    YanıtlaSil
  13. tcmb faizleri sabit bırakırsa .dolat le ne olur
    faiz indirirse dolar tl ne olur ?
    ümit hocam
    yşk ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada ne denildiğini (ne denilmek istendiğini) anlayan var mı?

      Sil
    2. syn adsız nerde ne denildigini ?

      Sil
  14. yav şu "adsız"lığı bıraksak,nasıl olur :) hani hüseyin nihal atsız la bi alaka kurmaya çalışıyrum da olmuyor :)

    YanıtlaSil
  15. Ümit hocam Merhaba
    Şu an dolar banka satışım 1,8167 sizce buradan alınırmı. umarım şu an oradasınızdır ve cevaplarsınız.l

    YanıtlaSil